Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Marias korintkakor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Dessa goda kakor bakade jag ofta förr till jularna, nu är det ett tag sedan, kanske dags igen till julen -08.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Rör smör och socker mjukt och pösigt. Blanda i ägget.
  3. Tillsätt korinterna och lite av mjölet som har blandats med bikarbonaten. Tillsätt resten av mjölet och rör till en fin deg.
  4. Låt degen vila i kylskåpet några timmar eller över natten.
  5. Rulla ut degen i längder. Skär i bitar och forma till runda bollar. Gör ett lätt tryck med tummen på bollarna.
  6. Placera kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda ca 10 minuter. Kakorna ska vara ljusbruna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.