Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Sivs jättegoda äppelkaka

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mums filibabba! Det går även att göra denna kaka glutenfri, genom att byta vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Ingredienser

Instruktioner

Smör, socker, mjöl och ägg arbetas ihop till en smet och plattas ut i smord, bröad form. Smeten ska vara kladdig. Äpplena skalas och skärs i små bitar. Lägg dem på smeten. Strö ca 2 msk strösocker och kanel över äpplena. Häll över den ovispade grädden. Grädda i 200-225 grader i ca 40 min. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.