Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morbergs cheesecake

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Per Morbergs cheesecake. Känd från TV! Spännade med denna är att den tillagas i ugn och serveras väl kyld (ej frusen).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och kör kexen i en mixer eller smula sönder kexen till ett fint puder med händerna.
  2. Blanda med det smälta smöret till en klump.
  3. Tryck ut degen i botten på en pajform. Grädda i ugn 175 g i 12-15 min.
  4. Blanda socker, mjöl och vaniljsockret med osten. Blanda ner ett ägg i taget.
  5. Riv i citronskalet och rör om väl. Fyll pajformen med ostmassan och grädda längst ner i ugnen, cirka 30-40 minuter. Se upp att det inte bränns på toppen. Låt kakan svalna av och stå kallt före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.