Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morfars goda laxpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassisk paj med härlig smak av rökt lax. Passar utmärkt på påskbordet eller till vårbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ihop margarin och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i en timme.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda skalet i ca 10 minuter i 225 grader.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt dill och purjo, en nypa vitpeppar och örtsalt. Skär laxen i smala strimlor och lägg i pajskalet. Häll över äggblandningen.
  4. Grädda i 225 grader 30-40 minuter tills äggstanningen stelnat. Serveras ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.