Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morfars lefser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Lätta att baka. Går utmärkt att frysa. Degen blir kladdig, men med lite vetemjöl på bakbordet och händerna fungerar den alldeles utmärkt att hantera

Ingredienser

Instruktioner

Blanda sirapen i degvätskan, tillsätt rågsikten i omgångar. Degen blir kletig. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 delar. Platta ut till runda kakor 3-4 mm tjocka, Strö över vetemjöl så blir de lättare att hantera. Använd eventuellt kruskavel. Grädda i stekpanna ovanpå spisen, medelstark värme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • funnyfanny 15 oktober 2009

    Oj, oj, oj vilka barndomsminnen jag har till dessa godingar! Morfar stekte dem direkt på plattan och jag åt dem varma med smör på. Ska baka dem ikväll!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.