- Serverar: 60 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Goda och inte torra. Ett mycket bra recept som går i arv i vår släkt.
Instruktioner
- Degen gör man dagen innan så den får vila under natten.
- Vispa ägg och socker poröst.
Rör sedan i det smälta smöret och övriga ingredienser.
Degen är ganska så kletig men stelnar under natten.
Baka in mer mjöl om det behövs när du ska kavla ut degen.
- Gör så här:
Kavla ut en rektangel, ha ganska mycket mjöl under degen så den inte fastnar.
Sporra ut 3 cm breda och ca 12 cm långa bitar. gör en skåra i mitten och trä den ena snibben igenom skåran, vips så har du en klenät.
Häll olja i en gryta eller använd en fritös om du har en sådan.
Fritera ca 30 sekunder på varje sida. Dom ska vara gyllene inte för mörka. Vänd sedan i socker . Ät och njut!
Behöver fysas annars blir dom torra.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongoda och lätta att göra.