Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors ajakakor

 
Skriv ut

Dessa härligt smarriga småkakor har gått från min mormor till min mamma och många kalllar dem Piglets ajakakor efter min mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Degen: Arbeta samman smöret, sockret och vaniljsockret. Arbeta in de andra ingredienserna. Lägg degen i kylen några minuter. (Gör smörkrämen under tiden.) Spritsa ut degen med en vevspritsare till små runda former. Grädda i ugnen tills de ser lite gyllene ut.
  3. Smörkrämen: Ta en gaffel och mosa samman smöret och florsockret till en jämn smet. Tillsätt karamellfärg, några droppar. Ta två kakor och smeta på smörkrämen på den enas undersida. Tryck de två kakorna mot varandra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.