Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors banankaka

(12 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättesmarrig banankaka som jag brukar göra med dinkelmjöl. Barnen älskar den här kakan! Vill man att kakan ska bli snuskigt god kan man dessutom slänga ner nonchalant brytna bitar av mörk choklad i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop socker och smör. Tillsätt ägg och gräddfil till smörsockergeggan. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör sedan ner dem i den kletiga blandningen. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 45 minuter. Kan ta uppåt en timme.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Mammi82 19 april 2008

    Mums filli babba säger jag bara! Den här kakan blev saftig fyllig och underbart god! Jag bytte ut 3 dl socker mot 2 dl och 1 dl fullkorns dinkelmjöl + 2 dl dinkelmjöl. Sedan hade jag i lite brytna bitar av mörk chocklad som du rekomenderade =) Tack för att du delade med dej av detta smarriga recept!

  • superh 11 februari 2009

    Helt klart jättegod kaka!

  • Wiola 13 september 2009

    Jätte-god kaka hade bananer som va nästan på gränsen att hamna i soppåsen men blev super god Wiola

  • Cossimossi 22 november 2009

    Underbar! Men passa ugnstiden, min var klar på mindre än en halvtimme!

  • ohsally 5 december 2009

    Tack för ett jättebra recept. Gjorde kakan på jobbet o den var väldigt omtyckt.

  • jecki 7 december 2010

    Super god och saftig. Funkade fint att byta ut gräddfil/fil mot mjölk och i tsk bikarbonat mot 2 tsk bakpulver. Jag hade choklad i min kaka, mums! säger jag bara.

  • jecki 18 januari 2011

    Blir seg om den varit fryst, inte lika god längre.

  • Okänd 30 november 2011

    Extremt god kaka!

  • saxa 14 juni 2012

    Mycket god och saftig, precis som jag tycker en banankaka ska vara.

  • ChalleLotta 14 januari 2013

    Tack för den bästa banankaka jag serverat! Har bakat den många gånger men först nu kommenterar jag. Saftig och utsökt. Brukar ha i 1 tsk kanel + ca 1 dl hasselnötter :) mums!

  • dammtuzz 12 maj 2013

    Jättegod! :)

  • lovechili 24 januari 2015

    Jättegod kaka. Den här gången ändrade jag lite så den blev mindre söt. Istället för 3 dl socker + 2 bananer tog jag 1 dl socker + 3 bananer. Istället för 3 dl mjöl tog jag 2 dl mjöl + 1 dl grovt hackade nötter (hasselnötter + mandel). När jag mosade bananerna hade jag i saften av en ½ lime. Bröade sen formen med kokos, det räckte med 35-38 min i ugnen, näst längst ner. Den blev lagom söt & väldigt saftig, höll sig saftig flera dagar! :) Tack för ett bra recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.