Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors blåbärskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här kakan passar till ”blöta” bär som blåbär, körsbär, röda vinbär – den blir alltid lika god. Lite hård och seg, passar till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en pajform, ca 25 cm i diameter.
  2. Rör smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägg, vetemjöl och mannagryn. Bred ut smeten i pajformen. Fördela bären över och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  3. Servera med vispad grädde om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.