Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Blåbärsknyten

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Dessa är givna varje höst när blåbären är här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke, tillsammans med lite kall mjölk. Smält resterande margarin, häll på mjölken och värm till 37º. Tillsätt ägget. Blanda socker, salt och mjöl. Häll ner i allt bunken Arbeta ihop degen väl tills den släpper bunkens kanter. Jäs ca 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och kavla ut den till en kaka ca ½ cm tjock. Ta ut rundlar, ca 8 cm i diameter. Lägg på en hög med blåbär (som är väl blandad med socker och potatismjöl) på varje rundel och nyp ihop till ett knyte. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt med skarven nedåt. Jäs ytterligare ca 40 minuter. Grädda ca 8 minuter. Ugn: 225º
  2. Låt dem kallna. Pensla dem med smält smör och vänd i strösocker vid servering. Går utmärkt att frysa men då bör man inte pensla dem utan vänta tills man serverar dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.