Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors chokladkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Denna kaka var mormors trumfkort. Med smak av mycket choklad och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det växelvis med det smälta smöret och mjölken. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i ca 30 minuter. Under tiden kakan kallnar blandar man ingredienserna till krämen i en kastrull. Sjud sakat tills krämen tjocknat något och bred ut den över kakan. Stör kokosflingor över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.