Hemlagad chokladpudding på mormors vis blir en uppskattad avslutning på en fin middag. Fräscha frukter skurna i bitar är läskande tilltugg.
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en skål. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Lägg ned bladen ett i taget så att de inte klibbar ihop.
- Häll mjölken i en plastbelagd kastrull. Tillsätt choklad och kakaopulver och låt allt sjuda upp under ständig omrörning så att chokladen smälter. Häll mjölken över äggsmeten och rör om väl. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt det sjuda upp under ständig omrörning och koka 5 sekunder. Ta kastrullen från värmen och vispa chokladkrämen ofta, så att den kyls ned. Krama ur gelatinbladen mycket väl och lägg dem i chokladkrämen så att de smälter i värmen.
- Vispa grädden styv. Skölj ur en form med vatten och strö på socker. Välj gärna en hålform eller en porslinsskål med rundad botten. När chokladkrämen börjar tjockna blandar du i vispgrädden och rör om väl. Häll smeten i formen, täck över och låt stå kallt 6-24 timmar.
- Värm formen i hett vatten tills kanten börjar smälta. Stjälp upp puddingen på ett vackert fat. Garnera med avrunnen konserverad frukt, kiwi i skivor och jordgubbar med fästet kvar.
Publicerat den
2 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar