Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors fina chokladpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Hemlagad chokladpudding på mormors vis blir en uppskattad avslutning på en fin middag. Fräscha frukter skurna i bitar är läskande tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en skål. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Lägg ned bladen ett i taget så att de inte klibbar ihop.
  2. Häll mjölken i en plastbelagd kastrull. Tillsätt choklad och kakaopulver och låt allt sjuda upp under ständig omrörning så att chokladen smälter. Häll mjölken över äggsmeten och rör om väl. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt det sjuda upp under ständig omrörning och koka 5 sekunder. Ta kastrullen från värmen och vispa chokladkrämen ofta, så att den kyls ned. Krama ur gelatinbladen mycket väl och lägg dem i chokladkrämen så att de smälter i värmen.
  3. Vispa grädden styv. Skölj ur en form med vatten och strö på socker. Välj gärna en hålform eller en porslinsskål med rundad botten. När chokladkrämen börjar tjockna blandar du i vispgrädden och rör om väl. Häll smeten i formen, täck över och låt stå kallt 6-24 timmar.
  4. Värm formen i hett vatten tills kanten börjar smälta. Stjälp upp puddingen på ett vackert fat. Garnera med avrunnen konserverad frukt, kiwi i skivor och jordgubbar med fästet kvar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.