Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors fruktkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En smarrig fruktkaka toppad med smuldeg, mormor gjorde den alltid med plommon eller blåbär, men det går att göra den på praktiskt taget vilken frukt som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt igång ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt , tillsätt mjöl och bakpulver, blanda därefter i smör och grädde/mjölk. Häll smeten i en smord långpanna (om du vill göra i en sockerkaksform, halvera mängden).
  3. Lägg på önskad frukt (om du väljer äpplen kan det vara gott med kanel eller kardemumma som krydda)
  4. Blanda ihop smuldegen till en grynig massa och strö den över frukten.
  5. Placera i mitten av ugnen ca 40 min i 175 grader.
  6. Ta ut och låt svalna, skär sedan i kvadrater om ca 6x6 cm, serveras med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.