Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors goda ambrosiakaka

 
Skriv ut

Denna kaka har jag så gott som vuxit upp ihop med. Riktigt saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna 25x30 cm.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt apelsinsaft, rivet skal och matfett. Rör ner mjöl och bakpulver i blandningen.
  3. Häll smeten i långpannan och grädda ca 35 min i 160 grader (pröva med sticka). Låt kakan svalna.
  4. Gör sedan glasyren och bred ut på kakan då den svalnat.
  5. Strö över de syltade apelsinskalen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.