Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors goda kardemummarutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

De här rutorna har litet grövre mjöl i smeten - en riktigt bra idé! Receptet var infört i Allers nr 13/11 och inskickat av Ulla Svanbäck, Munsala, Finland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 40x30 cm, med bakpapper.
  2. Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst. Blanda äggvispet med smör och gräddfil. Blanda samman alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Blanda noga.
  3. Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Pudra gärna litet florsocker över rutorna vid serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.