Idag har jag bakat de här skorporna. Jag säger bara OJ OJ OJ så goda!!!
Det ska vara vaniljstång 1 tsk jag hade inte det hemma så jag tog vaniljsocker istället
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gader.
- Stöt kardemumman i en mortel. Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång (vaniljsocker) och kardemumma krämigt. Rör ner ett ägg i taget.
- Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln.
Blanda mandeln med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna i mitten av ugnen i c:a 25 minuter.
- Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
- Torka skorporna i mitten av ugnen (som nu är 125 grader) i c:a 10 minuter tills de är helt torra.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bland de första recept jag provade när jag köpte Leila Lindholms bok "A piece om cake" och visst är de fantastiskt goda!
Mycket goda, men nästa gång ska jag smaksätta med mer kardemumma, vaniljsocker och en bittermandel till.
Supergoda och så lättbakade.