Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors gräddkola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-10 portioner
Skriv ut

godismums

Ingredienser

Instruktioner

Häll alla ingredienserna i en tjockbottnad kasrull värm upp till kokpunkten under omrörning låt koka under god värme i ca 12 minuter rör om hela tiden så att massan inte bräns vid pröva om kolan är klar genom att ta lite av massan på en tesked och doppa i iskallt vatten massan ska vara seg och elastisk lägg bakpapper i en långpanna och häll i kolan när kolan är nästan kall skär den i 2x2 cm bitar låt den kallna helt innan den läggs in i smörgåspapper eller gladpak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vivoplena 29 juni 2008

    Fin smak, men den behövde koka mycket längre än 12 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.