Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Grynkorv

(1 kommentar)  
Skriv ut

Denna gjorde min mormor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fjälstern i blöt över natten,kolla att de är hela. Koka upp mjölk, låt svalna, låt stå i kyl över natten. Koka korngrynen mjuka på svag värme i buljongen, under lock i ca 45 minuter, kyl väl. Hacka och fräs löken i lite matfett.
  2. Arbeta ihop färsen med korngryn, potatismjöl till en smidig smet. Tillsätt löken, salt, peppar, ingefära och nejlikor, blanda späd sen med mjölken. Fyll smeten i fjälstern,de skall vara ungefär halvfyllda. Gör dem lagom stora, knyt till dem med hushållssnöre i båda ändarna. Gnid in med salt. Förvara dem i kylskåp över natten. Sjud under lock ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inkabo 13 december 2009

    koka 250 g korngryn i 1,5 dl buljong...???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.