Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors hastkaka

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mumsig och lättbakad långpannekaka som min mormor ofta bakade. I mormors recept är måtten angivna i kaffekoppar (kkp) och mjölken som kom från egna kor var gräddmjölk. Dubbla receptet till hel långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och finfördelat smör. Rör i ägg och mjölk i mjölblandningen
  2. Häll smeten i smord långpanna, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  3. Grädda i 200° tills kakan fått fin färg, ca. 15-20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mormormarianne 14 november 2008

    Hej! Hur stor skall pannan vara ungefär? Och du menar säkert strö på pärlsocker på slutet. Låter enkelt och gott. Hälsningar mormormarianne

  • kamainjo 14 november 2008

    mormormarianne - du har så rätt att det ska vara pärlsocker och inte strösocker. Har ändrat nu :) Jag använder vanliga långpannan till min 60-spis /kamainjo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.