Mormors sillinläggningar var alltid bäst! Förmodligen eftersom hon inte snålade på socker i lagen! Allting var "på en höft" när hon lagade mat och det var minsann inte enkelt att skriva ned ett recept när hon skulle beskriva. Men det här sillreceptet hade hon själv fått när hon var piga i sin ungdom och för ovanlighetens skull följde hon det receptet ganska noggrant. Men såklart, det skulle vara "lagom" många pepparkorn, sådär en 10-12 stycken, så om det blir ett par mer eller mindre spelar inte så stor roll.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
mums, den här var verkligen god, mycket godare än de köpta sillarna jag också hade. denna blir nog en sån som alltid kommer att finnas i kylen, det var ju så bra att det blev mycket inläggnings spad över, det räcker gott och väl till två burkar.
Jag hade problem med denna... I och med att jag bor i London och de inte har varken färdiga urvattnade filer, 12% ättika, kryddpeppar KORN, vitpeppar KORN...så fick jag skaffa mig substitut så som 5% vinäger, malen krydda och färsk fisk som jag fileade själv. Så ja....den var verkligen inte så god som jag tänkt mig, men jag ger den lite mer tid och slänger i mer o mer vinäger varje dag.
Det här receptet tror jag verkligen på. Har inte lagat det ännu, men ska köpa ingridienserna i morgon. detta, att laga mat lite på en höft, det är precis mitt måtto!
Vilken god sill. vi har smaskat i oss en sats nu på några dagar, så lär göra en till ikväll =) Betyg 5 från mig!! God Jul!!
Gjorde denna förra året och ikväll ska jag göra den igen. Det blir mkt lag men den smakar jättebra. Alla tyckte att den blev jättegod.
Jättegod! Denna blev även grunden till andra sillinläggningar:) Tack.
Supergott! Jag tar 24procentig ättika och samma mängd och det blir toppengott