Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors julpepparkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 300 portioner
Skriv ut

Ett gammalt pepparkaksrecept som är jättebra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, vatten, sirap, kanel, nejlikor och ingefära i en kastrull och värm blandningen. Tag av den från spisen och tillsätt smöret. Rör tills den är alldeles kall.
  2. Blanda bikarbonaten i 1 msk ljummet vatten, häll detta i blandningen tillsammans med konjaken samt mjölet. Arbeta ihop degen.
  3. Degen kan bakas ut genast och lämpar sig mycket bra till julgubbar, djur eller andra figurer. Den kan också bakas ut till vanliga pepparkakor. Lägg dem på smord plåt.
  4. Grädda i medelgod ugnsvärme, 200-225 grader, 5-10 min tills de fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ingevara 9 december 2012

    Har följt detta recept i över trettio år och ingen kan tävla med några andra pepparkakor. Dom är bäst helt enkelt. Har det i min gamla Bonniers kokbok från femtiotalet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.