Ett gammalt pepparkaksrecept som är jättebra.
Instruktioner
- Blanda socker, vatten, sirap, kanel, nejlikor och ingefära i en kastrull och värm blandningen.
Tag av den från spisen och tillsätt smöret.
Rör tills den är alldeles kall.
- Blanda bikarbonaten i 1 msk ljummet vatten, häll detta i blandningen tillsammans med konjaken samt mjölet.
Arbeta ihop degen.
- Degen kan bakas ut genast och lämpar sig mycket bra till julgubbar, djur eller andra figurer.
Den kan också bakas ut till vanliga pepparkakor. Lägg dem på smord plåt.
- Grädda i medelgod ugnsvärme, 200-225 grader,
5-10 min tills de fått färg.
Publicerat den
5 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har följt detta recept i över trettio år och ingen kan tävla med några andra pepparkakor. Dom är bäst helt enkelt. Har det i min gamla Bonniers kokbok från femtiotalet.