Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors matbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Gammaldags gott bröd som håller länge.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna och häll det i en bunke. Gör en grop i mjölet och smula jästen där i.Värm 1 dl av vattnet till 37° och häll det över jästen. Låt jäsa 30 min.
  2. Smält margarinet och häll i resten av vattnet och saltet och värm till 37°. Häll det över det som är i bunken och rör till en blank och smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
  3. Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Forma 2 st limpor och lägg på plåten. Låt jäsa 15 min.
  4. Grädda i 175° ca 1 timme

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.