Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors mjuka pepparkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Det här är skånska pepparkakor när de är som bäst! Testa dem med en god ädelost, det är ljuvligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°. Ta fram matberedare och en bra våg. Mät upp sirap och farin direkt i kastrullen.
  2. Värm blandningen tills farinsockret smält och allt har en mjuk konsistens.
  3. Medan sirapslösningen svalnar till fingervärme, ta fram mixer och väg upp de torra ingredienserna. Kör först de torra ingredienserna i mixern därefter sirapslösningen så att allt blandas. Låt nu degen kallna.
  4. När detta är klart så klickar du ut en stor msk på plåtar som är smörade och mjölade – inte bakplåtspapper. Se till att du har ca 10 cm mellan klickarna på plåtarna.
  5. Baka av i 180° i ca 10 min. Ta loss kakorna från plåtarna efter ca 3-4 min, och låt svalna. Lägg dem luftigt i en burk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marita 28 november 2013

    Är det inget smör eller margarin i degen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.