Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors "munkar". Snabbt gjort till fikat.

(2 kommentarer)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Både min mormor och min mamma brukade snabbt få fram dessa till en kopp kaffe. Har prövat ett liknande recept som jag hittade i en tidning fast man då använde jäst. Dessa fick jag slänga men i det receptet serverade man en klick visppgrädde och sylt till. Det har jag inte provat men är sääkert helt ok.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. I med grädden. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt detta. Smeten ska vara ganska lös. Bäst är att grädda i plättlagg tills de pöser upp. Ha inte för varm platta eftersom de lätt kan brännas. Vänd dem i strösocker och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • EricaGrahn 15 augusti 2010

    Går det bra med vanlig grädde? =)

  • tompaman 10 februari 2011

    Nej du det här receptet funkade verkligen inte det samkade inge bra så nej en 1.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.