Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors Nudelsallat

 
Mormors Nudelsallat Mormors Nudelsallat
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna tyska pastasallad gjorde alltid min mormor, Oma Loers. Mycket omtyckt av både släkt och vänner. Min store son brukade ha med denna på sina skolutflykter, och den burken var alltid slut...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka ägg så de bli hårdkokta, ca 10 min.
  2. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Låt både ägg och pastan svalna ordentligt och rinna av. Ta fram en stor skål. Lägg i pastan.
  3. Skär äggen i småbitar och blanda in. Skär falukorven i små fyrkantiga bitar och blanda in. Häll av spadet från ärtorna och blanda in dem i skålen.
  4. Öppna de inlagda parikorna, häll ned i skålen med spadet. Sleva in majonnäsen i skålen. Blanda allt ordentligt. Ställ in i kylskåpet ,gärna över natten, för bättre smak.
  5. Om man vill kan man ha i en burk, ca 400 g, skivade champinjoner också.
  6. Denna pastasallad kan köpas i plastskålar/burkar i tyska affärer, därav att min mormor lärde att göra den hemma istället. Fungerar bra som pålägg på mackan, som en sallad i sig själv, på picknicken, till grillningen på sommaren istället för potatissallad, Man kan ha skallskuret tilll, typ rostbiff eller kalkon.... osv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.