Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors plommon och äppelkompott

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det här receptet kommer från häfte jag sparat. Passar som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj frukten väl, men skala den inte. Ta bort blomfästet och kärnorna från äpplena. Klyfta äpplena. Dela plommonen utan att kärna ur dem. ( Kärnorna ger mer smak. )
  2. Lägg frukten i en kastrull. Tillsätt vattnet bara om äpplena är mjölig. Pressa ner saften från citronen och koka allt till mos på svag värme under lock.
  3. Rör ner sockret och koka ytterligare ca 15 minuter under omröring. Låt kompotten svalna något och blanda till sist ner vaniljsockret. Servera kompotten som en efterrätt med gräddmjölk till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.