Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors rågsiktslimpor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Superenkla och goda limpor att baka. Behöver endast jäsas en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i rågsikt, farinsocker, salt och ägg. Blanda degen ordentligt.
  2. Knåda sen degen på mjölat bakbord. Dela degen i 6 delar och forma dem till limpor, Placera limporna på bakplåtsklädda plåtar och täck över med bakduk. Låt jäsa i 2 timmar
  3. Gräddas i 175-200 grader ca 17 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • pippiskorpan 10 maj 2009

    Tack för otroligt lättbakade limpor! Supergoda. Jag saknade farinsocker hemma och provade med brödsirap istället, funkade jättebra. Nästa gång ska jag prova med lite fänkål och anis. Tack!

  • LenaBE1 10 januari 2013

    Jättegoda limpor! Tack för ett toppen recept! Högsta betyg får du av mig för dessa. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.