Skär köttet i bitar, ta vara på benen.
Skala löken och skär den i klyftor.
Bryn köttet i omgångar i en stekpanna på inte alltför stark värme.
Låt löken bryna med ett par minuter mot slutet.
Lägg kött, lök och ben i en gryta och tillsätt salt och kryddor.
Vispa ur stekpannan med en del av vattnet och häll skyn i vattnet.
Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, det tar minst 1 timme.
Skala och skär morötterna i tjocka skivor. Låt dem koka med 20-25 min mot slutet.
Späd med lite vatten om det verkar tjockt.
Rör ut mjölet med vattnet till en slät redning.
Rör ner den och koka ytterligare 4-5 min. Smaka av.
Servera med kokt potatis, inlagda rödbetor eller ev en vitkålssallad.
Detta receptet är kanon, smakar som en riktig kalops ska smaka. Jag brukar dock välja fransyska istället för högrev och ta några lagerblad extra.