Hittade receptet i en tidning när jag var på hörcentralen...vilken höjdare de blev!
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till ca 35°.
Smula jästen i en degbunke. Häll i degspadet och rör tills jästen har smält.
Rör ner ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet, lite i taget. Spar lite till utbaket. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.
- Blanda smör, socker och lemon curd till fyllningen.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt ev mer mjöl.
Dela degen i två delar och rulla ut längder. Skär varje längd i ca 25 delar, platta till varje bulle och lägg på fyllningen + hallon. Nyp ihop bullen och lägg den med skarven nedåt i en pappersform.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 min.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 6-8 min. Låt kallna. Smält smöret. Pensla bullarna och doppa dem i strösocker.
- Skall du frysa bullarna vänta då med att pensla till du skall servera dom.
Publicerat den
14 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar