Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormors sommarbullar med extra allt

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftiga bullar med en söt/syrlig fyllning av röda vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner ägget. Rör ihop jäst och grädde. Blanda ner. Tillsätt mjölet, arbeta ihop degen på bakbordet. Knåda i ca 5 minuter tills degen känns smidig.
  2. Dela degen i två. Kavla eller tryck ut bitarna till två avlånga rektangulära kakor ca 35x15 cm. Rör ihop fyllningen och bred över degplattorna.
  3. Rulla ihop degen till en rulle. Skär dem i bitar, ca 15 bullar per rulle. Lägg dem i formar. Jäs i ca 1-1½ timme under bakduk.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. När de jäst färdigt. Pensla med ägg och vatten. Garnera med hackad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna på plåten under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.