Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mormorslimpor.

(1 kommentar)  
Skriv ut

Goda limpor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna.
  2. Arbeta degen smidigt och låt den jäsa ca 30 min. Knåda den sedan på bakbordet och arbeta in ytterligare ca 3 dl rågsikt.
  3. Dela degen i 8 stora bitar och forma till limpor. Låt jäsa ca 1 timme. Grädda dem i 225 grader ca 15 min.

Kommentarer (1)

  • nilserik31 3 oktober 2009

    Jag har i min mormors receptbok hittat ett likadant recept med utantag att hon hade 4 tsk brödkryddor. Jag "vågar" inte baka detta bröd för ofta. Det är så otroligt gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.