Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morötter i gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Morötter kan användas till mycket. Den här underbara stuvningen gör jag ibland till köttbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl, men spara kokspadet.
  2. Smält matfettet i en kastrull och strö över mjöl. Späd med grädde och låt det koka under omrörning. Låt såsen koka 3-5 minuter på svag värme. Rör om då och tå. Tillsätt spadet från morötterna.
  3. Vispa ner äggulan med lite av såsen. Ta såsen från värmen och vispa ner ägget.
  4. Smaka av med oregano, salt och peppar. Lägg morötterna på ett fat och häll såsen över. Eller blanda i morötterna i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.