Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morötter med svamp- och linsröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb, god och vegetarisk rätt som serveras med krämigt potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela morötterna på längden. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken, stek lök och svamp i smör i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, salt och peppar. Mixa svampröran grovt med stavmixer och blanda ner olja och linser.
  3. Skala och skär potatisen i småbitar. Koka den mjuk i saltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vätskan och mosa potatisen. Tillsätt mjölk och smör och rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera morötterna med svamp- och linsröra, potatismos och rucola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.