Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot- och äppelsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Slät och krämig soppa med mycket smak. Det är gott att ha i lite krutonger vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna. Dela, kärna ur och riv äpplena. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja ca 3 min utan att de får färg. Blanda i morot, äpple och ingefära. Låt fräsa ca 2 min. Häll på vatten och grönsaksfond. Koka under lock ca 15 min. Rör om då och då.
  3. Mixa soppan slät med en mixer. Tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • meganisson 6 november 2012

    rätt speciell men god :)

  • dojan1 7 februari 2013

    Jättegod soppa, kryddig, riktigt värmande! Valde dock att slanta morötterna och tärna äpplena, går ju fortare än att riva!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.