Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot- och apelsinsoppa med basilikaolja

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här kan vara den ultimata förkylningsdödaren. Immunstärkande C-vitamin från apelsinjuice + antibakteriell vitlök och ingefära - allt i en enda soppa! 220 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda morötterna med 1 msk olivolja. Rosta i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter.
  3. Värm resten av olivoljan i en stor kastrull. Lägg i lök och stek i 5 minuter. Tillsätt vitlök och ingefära, låt ligga i 1 minut.
  4. Lägg i morötterna och häll i buljong, apelsinjuice och kummin. Salta och peppra och låt sjuda i 10 minuter. Låt soppan svalna lite och mixa den sedan med en stavmixer.
  5. Blanda basilika med mandelolja och 3 msk vatten i en mixer och mixa det slätt.
  6. Servera soppan i skålar och garnera med basilikaoljan och basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.