Den mjuka grönsakspurén är proppfylld med vitaminer och full med goda smaker. Den är jättegod att servera till kött.
Instruktioner
- Finhacka rödlöken och vitlöken. Tärna morötterna och palsternackorna. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken börjar mjukna.
- Tillsätt morots- och palsternackstärningarna och bryn under omrörning cirka 1 minut. krydda med muskot och häll över buljongen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och buljongen nästan kokat bort. Ta av från värmen och låt svalna.
- Lägg över ingredienserna i en mixer eller matberedare och mixa till en slät och jämn puré. Smaka av med salt och peppar. Servera purén varm med extra muskot om så önskas.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar