Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morot- och palsternackspuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den mjuka grönsakspurén är proppfylld med vitaminer och full med goda smaker. Den är jättegod att servera till kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka rödlöken och vitlöken. Tärna morötterna och palsternackorna. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken börjar mjukna.
  2. Tillsätt morots- och palsternackstärningarna och bryn under omrörning cirka 1 minut. krydda med muskot och häll över buljongen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 15-20 minuter tills rotfrukterna är mjuka och buljongen nästan kokat bort. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Lägg över ingredienserna i en mixer eller matberedare och mixa till en slät och jämn puré. Smaka av med salt och peppar. Servera purén varm med extra muskot om så önskas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.