Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots cupcakes

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Har fått mycket beröm för mina cupcakes, det går snabbt att göra och är hur enkelt som helst. "Morötterna" ovanpå mina cupcakes är gjorda på lite marsipan som man färgar med röd och gul hushållsfärg och lite grön färg som ska föreställa blasten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen. Häll i de rivna morötterna,och till sist matoljan.
  3. Häll smeten i stora cupcakesformar, ungefär halvvägs. Grädda i 25-30 minuter i mitten av ugnen.
  4. Under tiden kan du göra frostingen.
  5. Vispa ihop Philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret, och spritsa över när de svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • _Selma_ 6 februari 2012

    När jag gör morotskaka så brukar jag också göra såna där små morötter som jag läger på kakan. Men som rot så brukar jag citronmeliss, de minsta kvistar. Hoppas du förstår. De jag har gjort denna kaka till med de små morötter, tror att de små morötterna är riktiga.

  • Maddeloppa 7 februari 2012

    Går det frysa dessa?

  • Triixiie 7 februari 2012

    Hej! Att frysa muffins går alldeles utmärkt,men jag skulle ha spritsat på frostingen när dom tinat. :)

  • Nenabirk 8 februari 2012

    Hej! Dom ser jättegoda ut! Vill inte vara petig, men nog menar ni att det gröna ska föreställa blasten? Roten är ju själva moroten! :-)

  • Triixiie 9 februari 2012

    Haha oj, ja så fel det kan bli.

  • snusfar 12 februari 2012

    Provade dom igår, blev jätte goda, Tack för ett bra recept..

  • fuling 10 maj 2012

    Jättesaftiga och goda! Jag bytte dock ut matoljan till 75 g smör, och la även till smör i frostingen (50/50 av smör och philadelphiaost).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.