Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- lax- och kräftsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Dillfrön förstärker kräftsmaken. Kan varieras med mera fisk, då blir det en god gryta. Som buljongbas hade jag avkok på räkskal. Om man vill kan soppan passeras innan fisk och kräftstjärtar går i, men jag uppskattar när det är lite tuggigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räkskalen fräses i lite smör i kastrull. Häll på vatten så det gott och väl täcker. Koka ca 10-15 minuter. Sila av och spara buljongen. Morot och potatis rives grovt. Paprika, purjo och vitlök hackas. Tomat hackas. Hetta upp olja i stor kastrull. I med grönsaksriv/hack. Fräs runt och häll sen på räkskalsavkoket. Smaksätt med hummerfond. Låt koka ca 15 minuter. I med crème fraiche (kan uteslutas eller bytas ut mot kokosmjölk eller annan mejeriprodukt). Dillfrön går i och laxfilén i kuber. Pressa i limesaften. Låt fisken gå färdig i soppan på eftervärme. Sist i med kräftstjärtarna.
  2. Servera med grovt bröd och god ost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.