- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Bufférätt som passar bra även om man inte är vegetarian.
Instruktioner
- Skala lök och morötter. Hacka löken och riv morötterna fint. Rensa champinjonerna och skiva dem tunt.
- Fräs lök och vitlök i olja några minuter utan att de tar färg. Rör ner svamp och låt sjuda på svag värme ca 20 minuter.
Nästan all vätska ska koka bort. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175° och smörj en avlång form. Strö den med ströbröd eller malda hasselnötter.
- Rör ner morötter, ost, ägg, hasselnötter, persilja och kryddor i svampblandningen. Blanda väl och häll ner det i formen.
- Grädda väl i ca 50 minuter tills patén är fast och lite uppblåst. Låt den kallna innan du skivar den.
- Lägg upp på salladsblad och garnera med paprika och persilja.
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar