Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och champinjonpaté

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bufférätt som passar bra även om man inte är vegetarian.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och morötter. Hacka löken och riv morötterna fint. Rensa champinjonerna och skiva dem tunt.
  2. Fräs lök och vitlök i olja några minuter utan att de tar färg. Rör ner svamp och låt sjuda på svag värme ca 20 minuter. Nästan all vätska ska koka bort. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 175° och smörj en avlång form. Strö den med ströbröd eller malda hasselnötter.
  4. Rör ner morötter, ost, ägg, hasselnötter, persilja och kryddor i svampblandningen. Blanda väl och häll ner det i formen.
  5. Grädda väl i ca 50 minuter tills patén är fast och lite uppblåst. Låt den kallna innan du skivar den.
  6. Lägg upp på salladsblad och garnera med paprika och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.