Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och färskostmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här kommer ett lite annorlunda muffinsrecept med inspiration från USA. Muffinsen är goda som lyxiga frukostbullar en söndag eller som spännande fikamuffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och kanel.
  2. Riv morötterna fint och smält smöret. Rör ner morotsrivet, det smälta smöret och russinen i mjölblandningen.
  3. Pressa saften ur apelsinen. Blanda apelsinsaften med filmjölk och ägg. Rör ner i smeten.
  4. Fördela muffinssmeten i de smorda formarna och klicka ner färskosten med hjälp av två skedar.
  5. Frdela valnötterna i formarna. Strö gärna över lite råsocker innan muffinsen gräddas (kan uteslutas). Grädda bakverken ca 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.