Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och mandeltårta, glutenfri, laktosfri

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Denna tårta blev till när vi skulle ha gäster som är både gluten- och laktosintoleranta. Jag blev själv förvånad över hur förrädiskt god den blev.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel.
  2. Vispa äggen poröst. Blanda ner oljan samt morötterna.
  3. Blanda alla torra ingredienser samt arbeta in det i smeten.
  4. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen. Kolla försiktigt med en kniv att kakan släpper kanten. Låt svalna.
  5. Blanda till glasyren och bred över kakan. Strö mandelspån, eventuellt rostad, över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • awesterb 21 juni 2009

    ...for Saida

  • Maithai 20 april 2010

    Jag blev själv också förvånad över hur god kakan var, men är glad att jag har bakat den. Älskar glasyren som blev lite syrlig av citronen. Kakan uppskattades av mina vänner. Jag tog dock ut den lite för tidigt, trodde den var färdig för den hade fått ordenlig färg och kändes torr. Nästa gång ska jag följa receptet och ev sätt över lite folie. En sak är säker jag kommer att baka den igen.

  • anne-mai 30 maj 2010

    Det var en av de godaste tårtor jag har ätit. Mycket lätt att göra. Tusen tack för för det fina receptet. Mvh Anne-Mai

  • monki87 16 december 2011

    Är det meningen att mandlarna ska skållas och hackas alternativt rivas eller ska de vara hela?

  • Vetebullen 16 december 2011

    Hej! Mandlarna ska rivas fint. Lycka till! Mvh/ Vetebullen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.