Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots-och solrosbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Brödet ska kalljäsa ca 3 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

1.Häll det kalla vattnet i en degbunke och tillsätt 12 dl av vetemjölet. Arbeta degen i ca 8 min. 2.Finriv morötterna. 3.Smula ner jästen och tillsätt morötterna och olivoljan. Arbeta degen i ytterligare 2 min. 4.Tillsätt sist saltet, solroskärnorna och så mycket av det sparade mjölet att det blir en smidig deg. 5.Låt degen vila svalt i ca 3 timmar. 6. Sätt ugnen på 250 grader. 7.Mjöla bakbordet och häll ut den jästa degen. Mjöla även ovanpå degen och sträck ut den och forma den varsamt till en längd. Den ska helst inte sjunka ihop för mycket. Dela den på mitten och tvinna samman den till en längd. 8. Lyft varsamt upp deglängden på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ca 20 min. 9.Ställ in den färdigjästa längden i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i 25-30 min. 10. Låt det nygräddadebrödet svalna utan bakduk så behåller brödet den frasiga ytan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LindaGabriella 19 juni 2008

    Ska helt klart prova detta! Tror ni att det går bra att kalljäsa över natten om man tar mindre jäst?

  • monicadanell 23 maj 2010

    Hej nu har jag bakat brödet det lät gott men mitt blev degig och en hård yta ovanpå brödet men annars var det inte något fel på smaken så du får en 4 monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.