Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och solrosbröd i korg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett gott och saftig bröd som bakas med ljust lantbrödsmjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet, tillsätt morot och timjan. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter honung, salt och solroskärnor. Blanda sist ner mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck degen med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman den lätt. Forma till ett runt bröd som läggs i en väl mjölad korg. Korgen ska vara så stor att degen ska få plats när den jäst till dubbel storlek. Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Stjälp varsamt upp det färdigjästa brödet på bakpappersklädd plåt och ställ in den i nedre delen av den heta ugnen. Sänk genast ugnsvärmen till 200 grader och grädda brödet färdigt, vilket tar ca 30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Braxen 5 februari 2010

    Hela familjens favvo bröd nu för tiden :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.