Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och vitlöksdipp

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Dippen blir extra god tack vare morötterna som rostas i ugnen och får en koncentrerad smak. Denna dipp passar som tillbehör till huvudrätt, som tillbehör till förrätt eller som topping till drinktilltuggen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta. Rosta i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter, eller tills de blivit mjuka. Rör om 1-2 gånger under tiden.
  3. Ta bort och kasta vitlöksskalen. Mixa morötter och vitlök till en puré. Blanda i yoghurt, persilja och citronsaft. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.