Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morots- och zucchiniburgare

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

DU kommer inte att sakna köttet. Morötter, zucchini, sötpotatis och havregryn blandas här med ost och ägg och blir mjuka och saftiga vegoburgare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp 2 msk olja på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt morötter, zucchini, sötpotatis, lök och vitlök och fräs 4-7 minuter under omrörning, tills alla grönsakerna börjar mjukna. Låt svalna.
  2. Blanda grönsaker, havregryn, ost, ägg och teriyakisås ordentligt i en stor skål. Forma smeten till åtta burgare, de ska vara ca 8 cm i diameter. Vänd varje burgare i mjöl.
  3. Mät upp 1 msk olja i en stor stekpanna och stek burgarna 3-5 minuter på medelvärme, fyra åt gången, tills de är genomstekta och brynta på båda sidor. Upprepa samma procedur med resten av burgarna.
  4. Börja med att lägga ett salladsblad på nederdelen av hamburgerbröden. Lägg sedan på två tomatskivor, en vegoburgare, ytterligare ett salladsblad och till sist ovandelen av brödet. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.