Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Supergott morotsbröd. Dessutom ser det vackert ut - blir lika gult som saffransbröd. Passar lika bra på fruktosbordet som på middagsbjudningen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll morotsjuicen i en kastrull och värm till fingervarmt (37°C). Rör i oljan eller Kesellan så den ”löser sig” (Om du använder Kesella så gör det inget om spadet är ”klumpigt” bara det inte är kallare än fingervarmt.). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Häll i resten av spadet och tillsätt salt och honung. Grovriv eller finhacka morötterna och tillsätt dom och det mesta av mjölet (spara resten till utbakning) och arbeta ihop till en smidig deg som gärna får vara lite kladdig.
  2. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i ca 20-25 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar och jäs under duk ca 30 minuter. Pensla ev med uppvispat ägg.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • hasta 15 maj 2008

    Fantastiskt gott och saftigt bröd. Dessutom ser det så gott ut!

  • gb1977 17 juli 2008

    Åh, så gott!

  • simbus 9 augusti 2008

    Det här brödet vart supergott!!!

  • Amiie88 11 februari 2009

    Det vart ett väldigt gott bröd!

  • Jenna_Jo 14 februari 2009

    Gjorde det här brödet till min mammas 50-års fest och det gick hem hos gästerna. Perfekt när man vill ha ett lite festligare bröd.

  • miia69 14 april 2009

    Gott och otroligt lätt att göra! Barnen slukar det...

  • melina29 31 juli 2009

    supergott...alla som äter det vill ha receptet=)

  • Maithai 18 april 2010

    Jättegoda! En klar femma

  • sandraLS 8 september 2011

    Kanongott bröd!! Kommer bakas fler gånger.

  • glada_me 4 november 2012

    Blir i konsistens som saffransbröd med. Mjuka, goda och saftiga! Mums. Känner verkligen en touch av morot med pga. juicen. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.