Supergott morotsbröd. Dessutom ser det vackert ut - blir lika gult som saffransbröd. Passar lika bra på fruktosbordet som på middagsbjudningen
Instruktioner
- Häll morotsjuicen i en kastrull och värm till fingervarmt (37°C). Rör i oljan eller Kesellan så den ”löser sig” (Om du använder Kesella så gör det inget om spadet är ”klumpigt” bara det inte är kallare än fingervarmt.).
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Häll i resten av spadet och tillsätt salt och honung. Grovriv eller finhacka morötterna och tillsätt dom och det mesta av mjölet (spara resten till utbakning) och arbeta ihop till en smidig deg som gärna får vara lite kladdig.
- Jäs degen övertäckt ca 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i ca 20-25 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar och jäs under duk ca 30 minuter. Pensla ev med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Publicerat den
3 juli 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott och saftigt bröd. Dessutom ser det så gott ut!
Åh, så gott!
Det här brödet vart supergott!!!
Det vart ett väldigt gott bröd!
Gjorde det här brödet till min mammas 50-års fest och det gick hem hos gästerna. Perfekt när man vill ha ett lite festligare bröd.
Gott och otroligt lätt att göra! Barnen slukar det...
supergott...alla som äter det vill ha receptet=)
Jättegoda! En klar femma
Kanongott bröd!! Kommer bakas fler gånger.
Blir i konsistens som saffransbröd med. Mjuka, goda och saftiga! Mums. Känner verkligen en touch av morot med pga. juicen. Tack för ett bra recept.