Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Underbara frallor som passar perfekt till soppa eller sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till fingervärme.
  2. Smula jästen och rör ut den med vattnet i en degbunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in mjölet. Degen kan bli lite kladdig av keson, men ta inte i alltför mycket vetemjöl.
  3. Låt jäsa i bunken i ungefär 30 min.
  4. Arbeta ihop degen i bunken och ta upp den på bakbord och knåda en kort stund. Dela på mitten och rulla ut två tjocka längder. Platta till dem med handen och skär i lagom stora bitar.
  5. Lägg bullarna på plåt klädd med bakplåtspapper och täck med bakduk. Låt jäsa ca 20-30 min.
  6. Grädda i 250 grader i mitten av ugnen tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.