Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Här lät vi fantasin flöda och vips blev det degremsor virade runt späda morötter. Väldigt gott till sommarsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt havregryn och mjölsorterna. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt salt och honung och arbeta degen kaftigt i 5 minuter med degkrokar eller 8-10 minuter för hand. Låt jäsa under duk i 1 timme.
  2. Tippa ut degen på lätt mjölat bakbord och dela den i ca. 20 bitar. Rulla det antal remsor av degen som du har morötter. Vira dem runt morötterna som en spiral. Lägg på plåt med bakpapper.
  3. Rulla ut resten av bitarna till remsor. Vik dem dubbla och tvinna dem. Låt jäsa på plåt i 20-30 minuter.
  4. Pensla bröden med vatten och strö på frön. Grädda i 225° mitt i ugnen i ca. 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.