Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saftigt goda gula bullar.

Ingredienser

Instruktioner

Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet. oljan. sirapen, de rivna morötterna och havregrynen. Låt dra i ca 5 min och rör om. Blanda ner nästan allt vetemjöl, spara 1 - 2 deciliter. Knåda degen ett par minuter och tillsätt mjöl så att degen precis släpper från bordet. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter. Knåda degen och tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Forma till bullar och lägg dem på en smord plåt. Låt jäsa i ytterligare 20 - 30 minuter till dubbel storlek. Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.