Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Saftigt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, blanda i vatten och värm till 37°. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite degspad. Tillsätt resten av deg-spadet, salt, morötter, solrosfrön och gra-hamsmjöl. Tillsätt vetemjölet, den mindre mängden, och arbeta degen smidig.
  2. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 45 minuter. Knåda degen på bakbord och forma till två limpor.
  3. Låt jäsa utan bakduk i ca 15 minuter. Om du vill, pensla limporna med ägg och strö över solrosfrön eller timjan. Grädda i 20 minuter i 200°.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kossan 20 februari 2008

    Fantastiskt bra recept. Enkelt att göra. Gjorde dubbel sats, så hälften blev frallor. Tack för ett bra recept.

  • Vekanabb 5 november 2009

    Vilket gott bröd alla som nu har smakat det tycker att det är jättegott bakade 12 kakor idag

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.